Zapach i smak Świąt

Pieczenie pierniczków przez uczennice i uczniów klas młodszych powoli staje się w naszej szkole tradycją. Podobnie jak w ubiegłym roku mamy przygotowały ciasto, lukier, dekoracyjne posypki oraz wszelkie niezbędne akcesoria i 12 grudnia w całej szkole zapachniało korzennymi przyprawami. Dzieci z zapałem wałkowały ciasto, wykrawały ciasteczka, a mamy przez kilka godzin je wypiekały. W czasie gdy pierniczki stygły, dzieci i mamusie pod kierunkiem pani Jolanty Kurowskiej - instruktora OKGG wykonały piękny łańcuch, którym ustroiły choinkę na szkolnym korytarzu. Potem przyszedł czas na lukrowanie i dekorowanie pierniczków. Dzieci świetnie się bawiły ozdabiając gwiazdki, aniołki, choinki, domki i serduszka.
Ten wyjątkowy przedświąteczny dzień zakończył się występem uczniów, którzy zaprezentowali swoim rodzicom mikołajkowy montaż słowno – muzyczny.
Serdecznie dziękujemy wszystkim Mamusiom zaangażowanym w organizację tego przedsięwzięcia. Pieczenie pierniczków sprawiło dzieciom wielką radość, a jednocześnie w sposób praktyczny utrwaliło jedną z tradycji Świąt Bożego Narodzenia.

Danuta Kukla

centralna komisja egzaminacyjnao

okręgowa komisja egzaminacyjna w krakowie

logo kuratorium

mein